četrtek, 28. marec 2013

TEKSTURA NA KUHINJSKEM STEKLU? 

PREDNOSTI IN SLABOSTIPREDNOSTI TEKSTURE

Teksture imajo za gospodinje eno veliko prednost: umazanija ni tako zelo opazna :).

Četudi čiščenje kuhinjskega stekla res ni preveč zahtevno opravilo, se ne bi nihče jezil, če bi tega opravila sploh ne bilo.

Tekstura je neenakomeren ali enakomeren vzorec. Ker nas razmišljanje o enakomernem vzorcu še čaka, se tu razmislek nanaša predvsem na neenakomerno, naravno teksturo naravnih materialov: lesa, kamna, lista, bambusa ...

Z dobrim razmislekom je lahko steklo s tako vsebino prečudovit dodatek vaši kuhinji!

Tudi različnih tekstur, med katerimi si lahko izberete tisto, ki bo krasila vaše kuhinjsko steklo je malo morje...

SLABOSTI TEKSTURE

Priznajmo si: dejstvo, da je umazanija na teksturi slabše opazna je v taki prednosti, da bomo težko našli kakšen pameten argument proti. 

Pa vendar je: tekstura je lahko "pretežka". Tole je zelo težko opisati - gre predvsem za občutek, ki ga daje v kuhinji. 

Tekstura se lahko tudi pošteno "tepe" z ostalimi teksturami v kuhinji: npr. pulta, parketa, omaric. 

Fotomontaža izbranega kuhinjskega stekla v fotografijo vaše kuhinje je zato več kot praktična ideja, ki gotovo zelo pripomore k odločitvi.

Sem želel napisati, da bi bilo najbolje, da se po nasvet obrnete name, ker imam veliko izkušenj in vem, da bom stvar dobro naredil, pa sem se spomnil, da nečimrnost nikoli ni dobra. 

Zato bom rekel takole: Bog mi je dal dar kreativnosti, zanimanje za oblikovanje in veselje, kadar to delam. Če mi ne verjamete, pa preverite :)

Tomaž
(041 269 757, info(a)megapiksel.si)

ponedeljek, 25. marec 2013

GRAFIKA NA KUHINJSKEM STEKLU? 

PREDNOSTI IN SLABOSTIPREDNOSTI GRAFIKE

Grafika nam ponuja še bolj neomejene možnosti kot fotografija. V celoti se jo namreč lahko prilagodi barvi kuhinje. To dosežemo tako, da vašo kuhinjo fotografiramo nato pa z grafičnim programom določimo barvo vaše kuhinje. Grafiko lahko tako barvno popolnoma prilagodimo barvi omaric, ali pa poiščemo najprimernejši kontrast.

Poleg barvne prilagoditve, lahko po mili volji prilagajamo tudi velikost in ponavljanje določene oblike.

Grafike pa nam ponujajo še eno izredno možnost -

četrtek, 21. marec 2013

FOTOGRAFIJA NA KUHINJSKEM STEKLU? 

PREDNOSTI IN SLABOSTIPREDNOSTI FOTOGRAFIJE

Če je vaša kuhinja usmerjena proti sosednjemu bloku, vi pa v kuhinji zrete v naravo prekipevajočo z življenjem, je vzdušje doma gotovo bolj optimistično!

Če si izberete fotografijo, ki vas resnično navdušuje, se boste v kuhinji gotovo radi zadrževali!
Pomislite na poljane cvetoče sivke, polje cvetočih sončnic ali zlen travnik z drevesom v daljavi...

ponedeljek, 18. marec 2013

PREDNOSTI KUHINJSKEGA STEKLA

Kakšna pa je vaša stena v kuhinji? Gole stene v kuhinji nad pultom lahko "oblečemo" v kamen, keramične ploščice (kar je zelo pogosto) ali steklo. Ko med seboj primerjamo prednosti enega in drugega kuhinjskega ozadja, ugotovimo, da stekleno vedno zmaga.

Prednosti kuhinjskega stekla je skoraj neskončno mnogo!

Prva je seveda tista, zaradi katere večina gospodinj navija za kuhinjsko steklo:

ČIŠČENJE

Če kuhinje nimate le za okras, temveč jo dejansko uporabljate, veste, da se pikam smetane in omak, oljnim madežem in kapljicam vode praktično ni mogoče izogniti.Kuhinjsko steklo je povsem gladko in preprosto za čiščenje. Več o čiščenju stekla in ekološkem čiščenju bom zapisal v eni od prihodnjih objav. (Ali pa bo to storila moja žena, ker je čiščenje bolj njena domena... :) Pa brez zamere drage dame. Sem ji vedno znova hvaležen za to!)


VISOKE TEMPERATURE

Kuhinjsko steklo prenaša tudi visoke temperature, zato ga mirno lahko namestimo tudi za klasičnim štedilnikom (plin, indukcija, steklokeramika, elektrika). Vseeno pa ne prenese tako visokih temperatur kot jih doseže vgrajeni štedilnik na drva.

Svetloba kuhinjskega stekla (Tole slikco sem si sposodil na http://exotiles.blogspot.com/, ko uredim še več mojih, bodo slikce bolj avtentične.)

SVETLOBA

Steklo ima od omenjenih možnosti najlepši odboj svetlobe, ki je tudi najmanj moteč. Ne samo, da so luči v vaši kuhinji lahko manj močne - odboj svetlobe od steklene površine, priznajmo si, da kuhinji hudo dober izgled!

"SKY IS THE LIMIT" - KREATIVNA KUHINJSKA STEKLA  

Če poiščete pravega proizvajalca kuhinjskih stekel, je lahko steklo kakršno si poželite. Saj ne, da bi se hvalil :)... a s 15-letnim delom v oblikovanju  (pa ne, da bi bil že toliko star... le zgodaj sem začel z delom v domači delavnici :)) in fotografiji, si upam trditi, da lahko skupaj izdelamo kar vam srce poželi. Vaše kuhinjsko steklo je tako lahko enobarvno, lahko vsebuje grafike, ki jih popolnoma prilagodimo vaši kuhinji (barva, velikost), lahko vsebuje fotografije, teksture, vzorce ... nebo je meja!
Tole je le del motivov, ki se nahajajo v naši galeriji iz katere izbirate kuhinjsko stekleno ozadje. Vse je možno tudi barvno prilagoditi! Še več motivov je tule: PESTRA IZBIRA KUHINJSKIH STEKEL.
 

PRILAGODLJIVOST

Ni le vsebina stekla tista, ki je prilagodljiva. Steklo je najlažje za prilagajanje različnim oblikam kuhinj. Širši ali ožji pas, odprtine za vtičnice in stikala, napa ... ni ovir. Vse se da.

VZDRŽLJIVOST

Če vam ravno ne bo poletelo kladivo za mehčanje mesa v steklo, je kuhinjsko steklo izredno vzdržljivo. Komaj kdo v današnjem svetu še dela stvari, ki zdržijo. In ja, morda zato še nisem obogatel, ker s svojim delom ne pridobivam rednih strank, temveč jim s poslovnim partnerjem želiva nuditi kvaliteten proizvod.

CENA

Če se je nekoč ceno uvrščalo med slabosti, se danes vsekakor uvršča med prednosti, saj smo tudi izdelovalci kuhinjskih stekel prilagodili situaciji in si lepoto kuhinjskega stekla lahko privoščijo tudi tisti s povprečnimi mesečnmi prihodki...  

Vam na voljo: Tomaž
(info(a)megapiskel.si; 041 269 757)  

četrtek, 14. marec 2013

KAJ JE KUHINJSKO STEKLO?

 

PRAKTIČNO

Kuhinjsko steklo je tista reč, ki ti onemogoči, da bi nekajkrat letno užival v čiščenju zamaščenih in umazanih fug med kuhinjskimi ploščicami. 

Kuhinjsko steklo je tista stvar v kuhinji, ki ji doda tisti kanček vašega osebnega stila - pa naj bo z napisom, fotografijo ali grafiko. Celo najcenejša kuhinja, ki ste jo